Turbiditeit

De troebelheid of turbiditeit van een vloeistof, is de mate van helderheid van die vloeistof.

Troebelheid wordt meestal beïnvloed door onopgeloste zwevende deeltjes die te klein zijn om waar te worden genomen zonder vergroting, maar wel variëren in deeltjesdiameter. Dit zelfde geldt ook voor rook in de lucht, dat ook zwevende deeltjes zijn maar dan in een gas.

 

Wanneer de grootte of eigenlijk dichtheid van de deeltjes, groter is dan die van water zullen ze uiteindelijk naar de bodem zinken, wanneer de vloeistof een bepaalde tijd ergens stil staat. Als de dichtheid van de deeltjes nagenoeg gelijk is aan de dichtheid van de vloeistof zelf, of de deeltjes zijn coloïdaal dan blijven de deeltjes ergens in de vloeistof zweven.

De eenheid waarin de troebelheid wordt uitgedrukt is de Nephelometric Turbidity Unit (NTU) of Jackson Turbidity Unit (JTU).

Categorie

Monitek 22E-LC

Monitek 22E-LC

The turbidity probe model 22E-LC uses the principle of light absorption to detect dissolved or suspended particles in liquids.  

Monitek MTS

Monitek MTS

The turbidity sensor Model MoniTurb-S uses the principle of 90° side scattered light to detect particles in liquids.  

Monitek MTF

Monitek MTF

The turbidity sensor Model MoniTurb-F uses the principle of 12° forward scattered light to detect suspended particles in liquids.  

Messenger (MSG)

Messenger (MSG)

The universal transmitter model Messenger can be used with all optical sensors of the
Monitek series.  

Ankersmid M&C bvba          info@ankersmid-proces.be,  (32) - 3/820 80 01