Multicomponenten infrarood gasanalyzer

De Procal 2000 is een infrarood (IR) gasanalysetoestel dat rechtstreeks op een pijp of schouw wordt gemonteerd voor in-situ meting van maximum 6 gasemissie componenten.

Een typisch systeem bestaat uit een in-situ analysetoestel, een calibratie eenheid en een controle eenheid. Optioneel kan het systeem worden uitgerust met een in-situ verwarmingssonde en een stand-alone Analyse software pakket.

De Procal 2000 maakt gebruik van het reflecterende lichtstraal principe om onmiddellijk het procesgas te meten zodra het de meetcel binnendringt. In tegenstelling tot de meer onderhoud vereisende extractieve meetsystemen is door de gepatenteerde gesinterd metaaltechnologie het gebruik van gasvoorbereiding overbodig. Het analysetoestel vereist nauwelijks onderhoud en bereikt een ongeziene up-time van meer dan 98% bij veeleisende toepassingen.

Analysetoestel:

Het Procal 2000 infrarood analysetoestel maakt gebruik van het bewezen, single beam, dubbele–golflengte IR licht principe. Per meetcomponent worden bij twee specifieke golflengtes Mid IR pulsen door de meetcel gestuurd. De ‘meetpuls’ wordt gedeeltelijk geabsorbeerd door de te meten gassen, terwijl de ‘referentie puls’ ongewijzigd blijft. Er zijn tot 8 golflengtes beschikbaar, soms gebruikmakend van dezelfde referentie golflengte, waardoor het mogelijk is tot maximum 6 gascomponenten simultaan te monitoren.

Toepassingen:

De Procal 2000 wordt al meer dan 25 jaar ingezet en wordt continu verbeterd om te voldoen aan de alsmaar strenger wordende legislatieve normen. Wereldwijd zijn er meer dan 2,600 Procal 2000 eenheden in bedrijf.

Auto Verificatie:

De geïntegreerde Auto Verificatie Eenheid initieert een zero-controle op het systeem door de meetcel te vullen met schone droge instrumentenlucht. Op dezelfde manier wordt de span check uitgevoerd, door het vullen van de meetbuis met een gecertificeerd ijkgas.


Optionele Accessoires

De toepassingsmogelijkheden van het toestel kunnen worden uitgebreid wanneer het dient te worden ingezet bij extreme proces-of omgevingscondities. Typische voorbeelden zijn een verwarmde probe om zeker te zijn dat de temperatuur van de in-situ meetsonde hoger is dan het proces dauwpunt, een gasstroom bypass voor hoge procestemperatuur toepassingen en een koeler voor gebruik bij hoge omgevingstemperatuur.

Kenmerk

Voordelen

Multi-componenten

Elke Procal 2000 kan tot zes componenten meten

Directe in-situ meting

Geen duur onderhoudsintensief gassample systeem nodig

Automatische Auto Zero/Span

Geen aanpassingen door operator nodig, elimineert drift

Dynamische verificatie (optie)

Bewijs van geode werking voor milieu instanties

geïntegreerde data logger

In-een-oogopslag overzicht van de werking en emissiewaarden

Printout

Dagelijkse hardcopy om te voldoen aan de eisen van de autoriteiten.

Toestel voor flensmontage

Verlaagde installatiekosten

Weinig onderhoud

Verlaagde cost of ownership

Geen verbruiksonderdelen

Verlaagde cost of ownership

ATEX / IEC

Kan in explosiegevaarlijke zones worden ingezet (optie)

Ankersmid M&C bvba          info@ankersmid-proces.be,  (32) - 3/820 80 01