Advanced Instruments

Analytical Industries Inc werd op 13 december 1993 opgericht door Frank S. Gregus en Patrick J. Prindible, 2 voormalige directeurs van Teledyne's Analytical Instruments divisie. In 1994 verliet Dr Mohammad Razaq Teledyne en vervoegde het bedrijf. Dr Razaq studeerde brandstofceltechnologie aan de Universiteit van Southampton, Engeland en de Case Western Reserve in Ohio.

Samen beschikken de oprichters van Analytical Industries Inc over meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van zuurstof analyse. Door hun hands-on managementaanpak werd hun expertise in een groot aantal industriële, veiligheids-, milieu, duik- en medische toepassingen aangescherpt.

Advanced Instruments, een divisie van Analytical Industries Inc werd opgericht in 1997 en concentreert zich op de productie van analytische apparatuur. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de innovatieve sensor van Analytical Industries welke de hoge eisen op gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit inwilgt.

De assemblage en het testen van de meetapparatuur gebeurt volledig in de 1800 m2 grote vestiging.

Bijgevolg positioneren Analytical Industries Inc en Advanced Instruments zich op de markt om geavanceerde elektrochemische zuurstofsensoren, gas analysatoren en complete samplesystemen te leveren.

 

http://www.aii1.com/

 

 

Ankersmid M&C bvba          info@ankersmid-proces.be,  (32) - 3/820 80 01